Vipassana-meditatieretraite

Milde aandacht

Oefenen in milde aandacht. Milde aandacht is aandacht met de bereidheid je open te stellen voor wat je ervaart, wetend wat je ervaart zonder die ervaring te willen veranderen. Milde aandacht betekent een niet-afwijzende aandachtigheid. We ontwikkelen milde aandacht door te oefenen vanuit een innerlijke houding van ontvankelijk zijn en van welwillendheid. Daardoor kunnen we zicht krijgen op de onderliggende reactiepatronen van onze geconditioneerde hart-geest, ons wezen; we kunnen voorkeur en weerstand opmerken, maar ook of er sprake is van `absent minded` zijn. We leren meer in contact te zijn met de natuurlijke aard van ons wezen en leren ons te verzoenen met de veranderlijkheid en oncontroleerbaarheid van het leven. Vanuit deze groeiende inzichten ontwikkelen we gaandeweg compassie, innerlijke vrede en gelijkmoedigheid.

Leraren: 
Ria Kea en Chris Grijns
Taal: 
Nederlands
Kosten: 
€ 396 voor een 1-persoonskamer
Aanvang: 
zondag, 13 oktober, 2019
Starttijd: 
Zondagmiddag om 15.00 uur
Eind: 
vrijdag, 18 oktober, 2019
Eindtijd: 
Vrijdagmiddag om 14.30 uur
Gebouw: 
De Glind
Adres: 
Postweg 65
Postcode: 
3794 MK
Plaats: 
De Glind (bij Amersfoort)

Meer informatie en aanmelden

Contact: 
Ria Kea
Telefoon: 
06 136 54 059
Organisatie: 
Ria Kea en Mindfulwerken
E-mailadres: 
Deze cursus wordt geleid door:
Ria Kea

Ria Kea beoefent vipassana en mettameditatie sinds 1998 bij oosterse en westerse leraren oa Frits Koster en Jotika Hermsen. Vanaf 2008 volgt zij 6-8 weken retraites bij Joseph Goldstein, Carol Wilson, Sally en Guy Armstrong, Sky Dawson. (IMS en Forest Refuge in Amerika). Sinds 2015 bij Patricia en Charles Genoud,die Vipassana en metta meditatie combineren. Zij begeleidt wekelijkse meditatieavond/weekenden in Amsterdam.

Chris Grijns

Chris Grijns, beoefent vipassana meditatie sinds 1990 bij Christina Feldman, Jotika Hermsen, Frits Koster, Carol Wilson, Patricia en Charles Genoud. Chris volgde retraites in Thailand en Birma. Zij is door Frits Koster en Erik van den Brink opgeleid als compassietrainer. Chris heeft een eigen praktijk als mindfulness trainer en begeleidt beginnende mediterenden.
www.mindfulwerken.nl.
Ria en Chris maken deel uit van het collectief Vipassana Nu. Zie www.vipassana-mediatie.nu