Vipassana met Shaila Catherine

Vipassana

Thema:
Deze stilte meditatie retraite heeft als startpunt de inzichts-instructies die verweven zijn in de Anapanasati Sutta.
Het onderricht zal de dynamiek van inzicht onderzoeken en de perceptie van vergankelijkheid, dukkha, niet-zelf, neutraliteit, ophouden en loslaten verduidelijken.

Leraren: 
Shaila Catherine
Taal: 
Engels
Kosten: 
De retraites van Sangha Metta zijn op Dana basis. Zie link voor het Dana beleid van Sangha Metta. De basis kostprijs van deze retraite (voeding, onderdak en bijkomende kosten) bedraagt € 65 per overnachting. (voor deze retraite € 520; 8 nachten). Een tentplaats is € 10,- goedkoper. Dana betekent vrijgevigheid, je kan zelf bepalen wat je wil geven voor je deelname aan deze retraite. Je kan je gift voorafgaand aan de retraite overmaken of op de laatste dag van de retraite. Er zal een pin apparaat aanwezig zijn om een bank betaling mogelijk te maken. De begeleiding en het werk van de vrijwilligers zijn ook op basis van Dana (vrijwillige gift). De deelnemers worden in staat gesteld aan het eind van de retraite vrijgevigheid te beoefenen door een vrije gift aan de leraar. Ook Sangha Metta stelt een gift op prijs. Dit is bestemd voor een tegemoetkoming aan vrijwilligers die deze retraites mogelijk maken. Onderricht: op Dana basis, deelnemers worden in staat gesteld aan het eind van de retraite vrijgevigheid te beoefenen door een vrije gift aan de leraar.
Aanvang: 
maandag, 5 augustus, 2019
Starttijd: 
19.00 uur/inloop vanaf 16.00 uur
Eind: 
dinsdag, 13 augustus, 2019
Eindtijd: 
13.00 uur/na de lunch
Gebouw: 
Naarden (International Theosophical Centrum
Adres: 
Meentweg 9
Postcode: 
1411 GR
Plaats: 
Naarden

Meer informatie en aanmelden

Contact: 
Chris van der Velden & Christianne Moussault
Telefoon: 
06-41365516 (voicemail)
Organisatie: 
Sangha metta

Deze retraite is bedoeld voor yogi’s die minstens al één mindfulness of inzichtmeditatie retraite hebben gevolgd.

Shaila zal de instructies aan yogi’s van de vorige retraite die door willen gaan met de concentratie beoefening voortzetten maar ze zal niet opnieuw met concentratie instructies beginnen voor yogi’s die niet bij de start van de eerste retraite waren.

Voorwaarden:
Om mee te mogen doen moet je minstens één mindfulness of inzicht-meditatie retraite voltooid hebben. Bovendien wordt je verzocht van te voren de Anapanasati Sutta te lezen.
(Majjhima Nikaya 118: http://www.sleuteltotinzicht.nl/m118.htm en in het engels. https://suttacentral.net/mn118/en/bodhi ).

Aanwezigheids verzoek:
De deelnemers worden met nadruk verzocht om aanwezig te zijn bij de start van de retraite en pas te vertrekken bij het einde van de retraite. Kom aub niet te laat en vertrek niet voortijdig.
Deze retraite is volgeboekt. Er is een wachtlijst.

Deze cursus wordt geleid door:
Shaila catherine

Shaila Catherine mediteert sinds 1980. Bij elkaar heeft ze meer dan acht jaar gezeten tijdens intensieve meditatie retraites. Ze geeft les sinds 1996, in de VS en internationaal. Shaila heeft meerdere jaren gestudeerd met meditatie meesters in India, Nepal en Thailand, heeft een heel jaar intensieve meditatie gedaan met de focus op concentratie en Jhana en heeft o.a. de boeken 'Focused and Fearless' en 'Wisdom Wide and Deep: A Practical Handbook for Mastering Jhana and Vipassana' geschreven. Shaila Catherine mediteert sinds 2006 onder leiding van Pa-Auk Sayadaw, ze heeft dit laatste boek geschreven om zijn traditonele benadering van meditatie-training toegankelijk te maken voor meditatie-beoefenaren uit het westen.

Retraite organisatie: Henk van Voorst