Vipassana retraite

Ontwaken in de natuur

Kom thuis in de verbondenheid met de natuur en je oorspronkelijke aard, die liefde en wijsheid
is. We zullen ervaren hoe de natuur je meditatieleraar kan zijn; hoe in contact met bomen, bloemen, wolken, zee, strand en dieren je hart open kan gaan. Natuur leert je over schoonheid en brengt je in contact met stilte, veranderlijkheid en spontaniteit. Dit biedt verdieping aan het proces.

Begeleider(s): 
Marij Geurts en Dingeman Boot
Taal: 
Nederlands
Kosten: 

Accomodatie inclusief maaltijden: 710 euro op een tweepersoonskamer; 850 euro voor een éénpersoonskamer.
Dit is exclusief overtocht en fietshuur.

Aanvang: 
maandag, 24 mei, 2021
Starttijd: 
Om 15.00 uur nemen we de boot van Harlingen naar Terschelling. De retraite start om 20.00 uur.
Eind: 
maandag, 31 mei, 2021
Eindtijd: 
Na de lunch rond 13.30 uur. Je kunt om 17.30 de boot terug nemen, maar een eerdere boot kan ook.
Gebouw: 
Volkshogeschool Schylgeralan Terschelling
Adres: 
Badweg Hoorn 11
Postcode: 
8896 KC
Plaats: 
Hoorn, Terschelling

Meer informatie

Contact: 
Connie Verberne
Telefoon: 
06-51611001

Als het weer toelaat is er vóór het ontbijt meditatie aan zee. De middag vul je zelf in. In het bos, de duinen of aan zee. Je doet daar zit- of loopmeditatie, of maakt een meditatieve wandeling.

Deze retraite wordt begeleid door:
Marij Geurts
Marij Geurts begon in 1998 met het intensief beoefenen van vipassana-meditatie. Zij praktiseerde bij verschillende leraren in Europa, Birma en de VS. Zij was werkzaam als MBSR-trainer, o.a. voor docenten en leidinggevenden in het onderwijs. Sinds 2010 begeleidt zij retraites, en zij is docent aan de tweejarige Dhamma verdiepingscursus. In Nijmegen begeleidt ze meditatie-studiegroepjes voor ervaren mediterenden, een mettagroep, weekends en city retreats. Zij maakt deel uit van het begeleiderscollectief Vipassana.nu.
Dingeman Boot
Dingeman Boot werd oorspronkelijk opgeleid als yogaleraar. Van 1992 tot 2012 begeleidde hij groepen in 'Pannananda', centrum voor yoga-meditatie in Zwolle. Al sinds 1983 beoefent hij vipassana-meditatie o.l.v. oosterse en westerse leraren. Hij was gedurende 14 maanden boeddhistisch monnik in Birma. Verder begeleidt hij retraites.
AANMELDEN / CONTACT
Gebruik dit formulier om u aan te melden voor bovenstaande retraite. Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom.

In geval van aanmelding bij een SIM retraite alstublieft ook de volgende informatie:

Uw meditatie-ervaring in het kort: methode(s), waar, bij wie, sinds hoe lang en bijvoorbeeld regelmaat.
Zo ja, omschrijf kort de reden van behandeling/ aard van uw klachten:

N.B. Indien u bovenstaande vraag met ja hebt beantwoord, kan het raadzaam zijn om contact op te nemen met de organisatie voordat u zich aanmeldt. Dit omdat (psychische) klachten de meditatiepraktijk kunnen beïnvloeden en vice versa. Het kan ook zijn dat hierover contact met u wordt opgenomen.

“Ik geef me op voor de bovengenoemde retraiteperiode en neem me voor me zo veel mogelijk aan de retraiteregels te houden. Ik weet dat als ik bepaalde oefeningen - om welke reden dan ook - niet kan of niet wil doen, dat ik op geen enkele wijze verplicht ben deze oefeningen te doen. Ik weet ook dat ik de begeleider niet verantwoordelijk kan stellen voor letsel als gevolg van deze oefeningen.”