Van denken naar voelen: terug naar de eenvoud

Vipassana weekend retraite

De oefening in het dagelijks leven verdiepen? Een weekend retraite is daarvoor een excellente gelegenheid. Gedurende de dag zijn we vaak alleen aanwezig in ons hoofd, en na het werk laten we dat ook nog doorgaan. Draagt dat bij aan ons welbevinden? Leren om aanwezig te zijn en te blijven in lichaam én geest ( =verbondenheid) is een kunst/kunde die we kunnen leren. In het weekend ligt de nadruk op de uitnodiging om aanwezig te zijn bij alle activiteiten. De formele zit- en loopmeditaties zijn daarbij een mooie ondersteuning.
Het programma bestaat uit aandacht bij dagelijkse activiteiten, zitmeditaties, loopmeditaties en aandachtig bewegen. Er is Boeddhistisch onderricht en er is ruimte voor vragen en uitwisseling, als ook de mogelijkheid voor persoonlijke gesprekken.

Leraren: 
Doshin Houtman
Taal: 
Nederlands
Kosten: 
€220 + dana
Aanvang: 
donderdag, 31 januari, 2019
Starttijd: 
Donderdag, 17:30u | vanaf 16:00u inloop
Eind: 
zondag, 3 februari, 2019
Eindtijd: 
Zondag,16:00u
Gebouw: 
Klooster van de missiezusters van het Heilig Hart in Steyl (L)
Plaats: 
Steyl (L)

Meer informatie en aanmelden

Contact: 
Yvonne Molenaar
Telefoon: 
06 280 429 30
Organisatie: 
SIM
Deze cursus wordt geleid door:
Doshin Houtman
Gebruik dit formulier om u aan te melden voor bovenstaande retraite. Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom.

In geval van aanmelding bij een SIM retraite alstublieft ook de volgende informatie:

Uw meditatie-ervaring in het kort: methode(s), waar, bij wie, sinds hoe lang en bijvoorbeeld regelmaat.
Zo ja, omschrijf kort de reden van behandeling/ aard van uw klachten:

N.B. Indien u bovenstaande vraag met ja hebt beantwoord, kan het raadzaam zijn om contact op te nemen met de organisatie voordat u zich aanmeldt. Dit omdat (psychische) klachten de meditatiepraktijk kunnen beïnvloeden en vice versa. Het kan ook zijn dat hierover contact met u wordt opgenomen.

“Ik geef me op voor de bovengenoemde retraiteperiode en neem me voor me zo veel mogelijk aan de retraiteregels te houden. Ik weet dat als ik bepaalde oefeningen - om welke reden dan ook - niet kan of niet wil doen, dat ik op geen enkele wijze verplicht ben deze oefeningen te doen. Ik weet ook dat ik de begeleider niet verantwoordelijk kan stellen voor letsel als gevolg van deze oefeningen.”