Vipassana retraite voor LHBTIQ gemeenschap

Vipassana

Met deze tweede LHBTIQ-retraite in Nederland willen we een ongedwongen en ondersteunende omgeving voor LHBTIQ-mensen creëren om aandacht (mindfulness), vriendelijkheid en wijsheid te cultiveren door middel van inzichtmeditatie. De meeste deelnemers van 2018 hebben het als bevrijdend ervaren om specifiek welkom geheten te worden met hun gender en relatievoorkeuren en dit was verdiepend voor hun meditatie ontwikkeling. Deze retraite is een samenwerkingsproject van Sim en Sangha Metta.

Leraren: 
Pascal Auclair
Taal: 
Engels
Kosten: 
De retraites van Sangha Metta zijn op Dana basis. Zie link voor het Dana beleid van Sangha Metta. De basis kostprijs van deze retraite (voeding, onderdak en bijkomende kosten) bedraagt € 65 per overnachting. (voor deze retraite, 5 nachten is dat € 325,-) Dana betekent vrijgevigheid, je kan zelf bepalen wat je wil geven voor je deelname aan deze retraite. Je kan je gift voorafgaand aan de retraite overmaken of op de laatste dag van de retraite. Er zal een pin apparaat aanwezig zijn om een bank betaling mogelijk te maken. De begeleiding en het werk van de vrijwilligers zijn ook op basis van Dana (vrijwillige gift). Op de laatste retraitedag is het mogelijk te geven aan leraren en vrijwilligers. Bij deze retraite kom je op een gedeeld, tweepersoonskamer. Alleen bij Noodzaak zijn tien eenpersoonskamers beschikbaar. Is er een reden waarom je een kamer alleen nodig hebt, geef dat dan aan op je registratie formulier.
Aanvang: 
vrijdag, 8 november, 2019
Starttijd: 
16.00 u, inloop vanaf 14.30 u.
Eind: 
woensdag, 13 november, 2019
Eindtijd: 
Na de lunch (13.00 u).
Gebouw: 
Naarden (International Theosophical Centrum
Adres: 
Meentweg 9
Postcode: 
1411 GR
Plaats: 
Naarden

Meer informatie en aanmelden

Contact: 
Chris van der Velden
Telefoon: 
06-41365516 (voicemail) Sangha Metta
Organisatie: 
Sangha metta i.s.m Sim

De retraite is open voor beginnende en ervaren yogi’s die zichzelf identificeren als lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender, interseks of vragen hebbend hierover.
Het delen van stilte en mediatieve ruimte met gelijkgestemden, stelt ons in staat om meer in vrede met onszelf te zijn, van moment tot moment. Tijdens het luisteren naar de leringen van wijsheid en mededogen, het met aandacht zitten, lopen, eten en rusten, ontstaan bevrijdende inzichten en wordt helderheid en vrijheid verworven. We kunnen leren om een steeds groter wordend gevoel van welzijn te vinden, vreugde te ervaren en de vrijheid van het hart te bevorderen. We oefenen op deze manier zowel in ons eigen voordeel als in het belang van anderen.
Voor meer informatie over de inhoud van de retraite kan je contact opnemen met Marcel Herwegh
marcel@radiancecoaching.nl or +31 (0)6 28247412.

Deze cursus wordt geleid door:
Pascal Auclair

Pascal Auclair houdt zich sinds 1997 intensief bezig met boeddhistische beoefening en volgde retraites in Azië en Amerika met gerespecteerde monastieke- en lekenleraren. Hij is opgeleid door Joseph Goldstein en Jack Kornfield van Insight Meditation Society (IMS) in Massachusetts en Spirit Rock Meditation Centre in Californië. Pascal geeft les in Noord-Amerika en in Europa. Hij is medeoprichter en een van de hoofdleraren (Guiding Teachers) van True North Insight. Zijn diepte van inzicht, klassieke training en creatieve expressie worden gecombineerd tot een wijze en compassievolle aanwezigheid. Bovendien maakt zijn warmte en humor Pascal tot een zeer gewaardeerde leraar. Meer info: www.pascalauclair.org