vipassana/werkmeditatie-retraite

Zo binnen - Zo buiten

Tijdens deze stilteretraite is werkmeditatie een belangrijk onderdeel van de beoefening. Het bestaat bijv. uit tuinwerk, klussen of maaltijden bereiden, aangepast aan jouw fysieke mogelijkheden. De beoefening van opmerkzaamheid passen we toe in wat je doet en hoe je met elkaar samenwerkt. Zo binnen, zo buiten. In contact met jezelf, in contact met de ander. In de ochtenden en middagen zijn er zit- en werkmeditaties. In de avond zijn er groepsuitwisselingsgesprekken, of een lezing, en meditatie.

Begeleider(s): 
Ank Schravendeel en Ria Kea
Taal: 
Nederlands
Kosten: 

€300,- voor verblijf en maaltijden. Er zijn één- en tweepersoonskamers en kampeerplekken beschikbaar. Bij de start van de retraite wordt de kamerindeling bekend gemaakt.

Aanvang: 
maandag, 15 april, 2024
Starttijd: 
Aankomst vanaf 11 uur; de retraite start na de lunch.
Eind: 
zondag, 21 april, 2024
Eindtijd: 
Zondagmiddag om 14.00 uur na de lunch.
Gebouw: 
Maanhoeve
Adres: 
Exloërveen 18a
Postcode: 
9574 PB
Plaats: 
Exloërveen

Meer informatie

Contact: 
Nelleke Heinkens
Telefoon: 
06 13621887
Organisatie: 
SIM

De retraite is bedoelt voor mensen die eerder intensieve vipassana-retraites hebben gedaan.

Deze retraite wordt begeleid door:
Ank Schravendeel
Ank Schravendeel (1963) (www.ankschravendeel.nl) beoefent vipassana-meditatie sinds 1988. Ank leerde vipassana van Johan Tinge, de Thaise meditatieleraar Mettavihari en Frits Koster. Vanaf 2004 verdiepte ze zich in metta-meditatie bij Visu Teoh en Christina Feldman. Sinds 2010 zijn Patricia en Charles Genoud haar leraren, die vipassana- en mettameditatie combineren. Ank begeleidt retraites sinds 2007, ze geeft regelmatig retraites samen met andere leraren.
Ria Kea
Ria Kea (www.riakea.nl) beoefent vipassana-meditatie sinds 1998 bij oosterse en westerse leraren, o.a. Frits Koster en Jotika Hermsen. Vanaf 2008 volgde zij zes- tot achtweekse retraites bij Joseph Goldstein, Carol Wilson, Sally en Guy Armstrong (IMS en Forest Refuge in Amerika). Sinds 2015 bij Patricia en Charles Genoud, die vipassana- en metta meditatie combineren. Zij geeft regelmatig retraites samen met andere leraren. Zij begeleidt wekelijks vipassana-meditatie in Amsterdam (de Pijp).
AANMELDEN / CONTACT
Gebruik dit formulier om u aan te melden voor bovenstaande retraite. Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom.

In geval van aanmelding bij een SIM retraite alstublieft ook de volgende informatie:

Uw meditatie-ervaring in het kort: methode(s), waar, bij wie, sinds hoe lang en bijvoorbeeld regelmaat.

Medisch/psychische factoren kunnen de meditatiepraktijk beïnvloeden en vice versa. Als u deze vraag met JA beantwoord zal de organisator hierover contact met u opnemen.

“Ik geef me op voor de bovengenoemde retraiteperiode en neem me voor me zo veel mogelijk aan de retraiteregels te houden. Ik weet dat als ik bepaalde oefeningen - om welke reden dan ook - niet kan of niet wil doen, dat ik op geen enkele wijze verplicht ben deze oefeningen te doen. Ik weet ook dat ik de begeleider niet verantwoordelijk kan stellen voor letsel als gevolg van deze oefeningen.”
Tenslotte weet ik dat ik deelneem onder de Algemene Voorwaarden die gelden voor SIM retraites.