Voelende Aandacht

Inzichtmeditatiedag in Amsterdam

Boeddha ziet als zijn wonderlijke en buitengewone kwaliteiten dat de gevoelstonen direct gekend worden als ze oprijzen, als ze aanwezig zijn, en als ze verdwijnen, en dat gedachten en voorstellingen direct gekend worden als ze oprijzen, aanwezig zijn, en als ze verdwijnen ( MN124).
Zien wij dat ook als wonderlijke en buitengewone kwaliteiten?

Leraren: 
Doshin Houtman
Taal: 
Nl
Kosten: 
25 euro exclusief dana
Aanvang: 
zondag, 5 april, 2020
Starttijd: 
10 uur
Eind: 
zondag, 5 april, 2020
Eindtijd: 
17 uur
Gebouw: 
Zencentrum
Adres: 
Binnenkant 39
Plaats: 
Amsterdam

Meer informatie en aanmelden

Contact: 
Marc Koppels
Organisatie: 
Amsterdam Inzichtmeditatie

Het is mooi om een dag te oefenen met wat zich aandient in de zintuigen. Prettig, onprettig of neutraal, het komt mee in wat we voelen, horen, zien, proeven, ruiken en denken. Gevoelstoon, het woord zegt al, heeft te maken met voelen. Dus lichaamsbewustzijn is onontbeerlijk.
Je bent van harte welkom.
Aanmelden kan via de website van Amsterdam Inzichtmeditatie.

Deze cursus wordt geleid door:
Doshin Houtman

In 1988 begon Doshin Houtman met zen-meditatie. Ze trainde met Prabahasa Dharma Roshi en Jiun Hogen Roshi. Ze woonde 5 jaar op het Zen-centrum de Noorder Poort. Tijdens haar zen-training leerde Doshin Ruth Denison kennen, een pionier vipassana-leraar met een centrum in de Mojave-woestijn in Cailfornië. Vanaf 1998 werd Doshin ook haar leerling en werd ze getraind in ‘belichaamde aandacht’. Ruth overleed in 2015 op 92-jarige leeftijd.
Doshin kreeg in beide scholen toestemming om de Dharma te onderrichten. Ze begeleidt nu mensen in Tilburg bij de sangha Inzicht & Bevrijding. Het cultiveren van aandacht bij het lichaam staat daarin centraal. Gegrond zijn in jezelf draagt bij aan welbevinden, want het helpt ons om onszelf minder te verliezen in de hectiek van alledag.