Vriendelijk en Vrij zijn in relatie(s).

Insight Dialogue retraite

Vriendelijk en vrij zijn in relatie(s).
We willen een aanzet geven om te onderzoeken met de Insight Dialogue richtlijnen wat ons tegenhoudt om intimiteit te ervaren zonder hechting. Om je vrij en vriendelijk te voelen met andere mensen zonder identificatie met: ik, mij en mijn. Welkom voor mensen, die ervaring hebben met Insight Dialogue. Maar ook mensen die kennis willen maken, worden van harte uitgenodigd. Vipassana meditatie ervaring is wel nodig.

Leraren: 
Inez Roelofs en Nynke Humalda
Taal: 
Nederlands
Kosten: 
Kosten: De retraites van Sangha Metta zijn op Dana basis. Zie link voor het Dana beleid van Sangha Metta. De kosten die Sangha Metta maakt per deelnemer (voeding, onderdak en bijkomende kosten) bedragen € 65 per overnachting. (voor deze retraite € 130,- : 2 nachten). Je komt op een tweepersoonskamer. Er zijn enkele eenpersoonskamers beschikbaar in geval van noodzaak. Dana betekent vrijgevigheid, je kan zelf bepalen wat je wil geven voor je deelname aan deze retraite. Je kan je gift voorafgaand aan de retraite overmaken of op de laatste dag van de retraite. Er zal een pin apparaat aanwezig zijn om een bank betaling mogelijk te maken. De begeleiding (het onderricht door de leraar) en het werk van de vrijwilligers van Sangha Metta zijn ook op basis van Dana (vrijwillige gift). De deelnemers worden in staat gesteld aan het eind van de retraite vrijgevigheid te beoefenen door een vrije gift aan de leraar. Ook Sangha Metta (de vrijwilligers) stelt een gift op prijs. Dit is bestemd voor een tegemoetkoming aan vrijwilligers die deze retraites mogelijk maken.
Aanvang: 
vrijdag, 20 december, 2019
Starttijd: 
16.00 uur. Inloop vanaf 14.00 u.
Eind: 
zondag, 22 december, 2019
Eindtijd: 
na de middagmaaltijd: 12.30 uur.
Gebouw: 
Naarden (International Theosophical Centrum
Adres: 
Meentweg 9
Postcode: 
1411 GR
Plaats: 
Naarden

Meer informatie en aanmelden

Contact: 
Chris van der Velden
Telefoon: 
06-41365516 (voicemail)
Organisatie: 
Sangha metta

We oefenen met de richtlijnen van Insight Dialogue: pauzeren, ontspannen, openen, afstemmen op wat er komt, diep luisteren en waarheid spreken. We oefenen om bij onszelf te zijn en tegelijk bij onze partners. We mediteren hardop in dialoog en zien hoe constructies en denkbeelden over ik, mij en mijn steeds de geest verwarren. Door verdergaande oefening worden nieuwe mogelijkheden voelbaar.

Deze cursus wordt geleid door:
Inez Roelofs

Inez Roelofs (1943) is sinds 3 jaar meditatielerares na een lange periode van assistent leraar bij Sangha Metta. Ze vertrouwt op de Dhamma in de directe ervaring. Ze was kok bij Sangha Metta. Daarna de organisatie van de retraites. Een lange leerschool van Dhamma beoefening in het dagelijks leven en toch in een stille omgeving. Ze is praktisch, humoristisch, direct en Metta en diversiteit is dierbaar Ze begeleidt naast Vipassana ook themaretraites.In haar werkzame leven was ze therapeut, supervisor en trainer. Haar meditatieleraren zijn Jotika Hermsen( al heel lang), Eerw. Sujiva en Gregory Kramer. Ze is ook Insight Dialogue begeleider en deze meditatie in relatie brengt haar nog meer in contact in het dagelijks leven.

Nynke Humalda

Nynke Humalda (1954) is een lerares die de Dhamma grondig onderzoekt zowel in theorie als in de praktijk van de meditatie. Haar leraren zijn Jotika Hermsen, Eerw. Sujiva en Gregory Kramer. Door de keuze van leraar zijn, is de verbinding met Boeddha, Dhamma, Sangha gegroeid. Ze is betrouwbaar, eerlijk en hartelijk. Nynke ’s hart ligt bij retraites in omgaan met lijden en dood. Dit doet ze ook in het dagelijks leven als maatschappelijk werker/tekentherapeut en in het ‘zijn’ met stervenden. Door Insight dialogue is de Dhamma een interpersoonlijke ervaring geworden met aandacht voor diversiteit. Insight Dialogue maakt Vipassana compleet.