Vrij worden in je leven.

Insight Dialogue
Vrij worden in je leven. Welke patronen zie je in jezelf? Welke rollen neem je aan? In deze retraite onderzoeken we onze natuurlijke levendigheid en soepelheid om ons vrij te kunnen voelen in het leven. We oefenen met de richtlijnen van Insight Dialogue: pauzeren, ontspannen, openen, afstemmen op wat er komt, diep luisteren en waarheid spreken. We oefenen om bij onszelf te zijn en tegelijk bij onze partners.
Begeleider(s): 
Inez Roelofs en Nynke Humalda
Taal: 
Nederlands
Kosten: 
Met ingang van de januari 2019 past Sangha Metta – voor een proefperiode van twee jaar – het beginsel van Dana toe op al onze retraites en studiedagen. Niet alleen voor onderricht en de organisatie, maar nu ook voor het verblijf en de maaltijden. Financiële bezwaren vormen zo niet langer een drempel om deel te kunnen nemen aan een retraite en de ‘onbetaalbare’ Dhamma (de boeddhistische leer) komt zo, voor iedereen toegankelijk, beschikbaar. Het Dana beginsel houdt in dat een deelnemer aan een activiteit van Sangha Metta zelf bepaalt hoeveel hij/zij wil of kan geven voor een retraite. De onderliggende gedachte is dat wij als mensen bij elkaar horen en voor elkaar zorgen. Dat de Dhamma in feite onbetaalbaar is en vanuit het hart gegeven wordt en in het hart ontvangen. Heel concreet betekent het dat financiën geen bezwaar hoeven te zijn voor deelname. Ieder gaat te rade bij zichzelf. ‘Wat is het mij waard dat de Dhamma doorgegeven kan worden en wat kan of wil ik bijdragen?’ Deelname voor de retraites gaat op volgorde van aanmelding. Na goedkeuring van de aanmeldingsgegevens krijg je een bevestigingsmail voor deelname. Sangha Metta moet weten of er voldoende aanmeldingen zijn voor de retraite vanwege het regelen van de accommodatie en de catering. Mocht je onverhoopt niet kunnen komen is ons verzoek dit direct door te geven. Natuurlijk heeft Sangha Metta vaste kosten voor verblijf en voeding. De ruimtes waar wij onze retraites geven worden gehuurd en we werken met catering koks, die betaald moeten worden. De kostprijs voor voeding, onderdak en bijkomende organisatiekosten is berekend op € 65,- per nacht. Dit bedrag is een richtlijn. Je kunt meer of minder geven en zo hopen wij kostendekkend te zijn. Sangha Metta heeft de voorkeur dat de Dana voor de retraites(verblijf/voeding/organisatie) vooraf overgemaakt wordt (rekeningnummer NL 49 TRIO 0391 1582 52 t.n.v. Sangha Metta). Als je deze Dana bij aanvang van de retraite nog niet hebt overgemaakt, dan kun je dit op de inschrijfdag ook doen per pin. Let op: Er kan niet meer cash betaald worden voor deze organisatie kosten. De enige contanten die je nog kan geven als Dana, zijn die voor de begeleiding van de leraren. Als je ervoor kiest om verschillende soorten Dana per pin te doen, geef dan goed aan welk deel voor wat is, zodat we de juiste bedragen aan de juiste personen en organisaties uit kunnen betalen. Alle onderricht en begeleiding die leraren geven is op Dana basis. Aan het eind van de retraite is er de gelegenheid om cash te doneren voor het onderricht wat je ontvangen hebt. Voor het geven van de Dana aan de begeleider staat aan het einde van de retraite een mandje klaar voor jouw gift. (Nogmaals: dit kan nog met contanten maar mag ook via pin.)
Aanvang: 
vrijdag, 6 november, 2020
Starttijd: 
16.00 uur/ inloop 14.00 uur.
Eind: 
zondag, 8 november, 2020
Eindtijd: 
Na de lunch (13.00 uur)
Gebouw: 
Naarden (International Theosophical Centrum
Adres: 
Meentweg 9
Postcode: 
1411 GT Naarden
Plaats: 
Naarden

Meer informatie

Contact: 
Rohini Lihiniya
Telefoon: 
06-41365516 (voicemail) Sangha Metta
Organisatie: 
Sangha metta
We mediteren hardop in dialoog en zien hoe constructies en denkbeelden over ik, mij en mijn steeds de geest verwarren. Door verdergaande oefening worden nieuwe mogelijkheden voelbaar. Deze retraite is volledig coronaproof.
Deze retraite wordt begeleid door:
Inez Roelofs
Inez Roelofs (1943) is sinds 3 jaar meditatielerares na een lange periode van assistent leraar bij Sangha Metta. Ze vertrouwt op de Dhamma in de directe ervaring. Ze was kok bij Sangha Metta. Daarna de organisatie van de retraites. Een lange leerschool van Dhamma beoefening in het dagelijks leven en toch in een stille omgeving. Ze is praktisch, humoristisch, direct en Metta en diversiteit is dierbaar Ze begeleidt naast Vipassana ook themaretraites.In haar werkzame leven was ze therapeut, supervisor en trainer. Haar meditatieleraren zijn Jotika Hermsen( al heel lang), Eerw. Sujiva en Gregory Kramer. Ze is ook Insight Dialogue begeleider en deze meditatie in relatie brengt haar nog meer in contact in het dagelijks leven.
Nynke Humalda
Nynke Humalda (1954)is een lerares die de Dhamma grondig onderzoekt zowel in theorie als in de praktijk van de meditatie. Haar leraren zijn Jotika Hermsen, Eerw. Sujiva en Gregory Kramer. Door de keuze van leraar zijn, is de verbinding met Boeddha, Dhamma, Sangha gegroeid. Ze is betrouwbaar, eerlijk en hartelijk. Nynke ’s hart ligt bij retraites in omgaan met lijden en dood. in het ‘zijn’ met stervenden. Door Insight dialogue is de Dhamma een interpersoonlijke ervaring geworden met aandacht voor diversiteit. Insight Dialogue maakt Vipassana compleet.
AANMELDEN / CONTACT