Vrouwen die regie nemen

Vipassana en insight dialogue

Van overbelasting, naar balans, inspiratie en wijsheid. Vaak doen we als vrouwen 1001 dingen achter elkaar. In betaald werk, onbetaald werk, gezin, familie en mantelzorg, noem maar op! Hoe kan regie nemen ons helpen om van overbelasting naar balans te komen en om tijd te hebben voor inpiratie en wijsheid. We beoefenen Vipassana meditatie in stilte (loop en zitmeditatie) en Insight dialogue (meditatie hardop en in dialoog). In de vroege ochtend beginnen we met Chi Neng (lichaamsoefeningen). Het programma wordt ’s avonds afgesloten met Metta meditatie.

Leraren: 
Inez Roelofs en Nynke Humalda
Taal: 
NL
Kosten: 
De retraites van Sangha Metta zijn op dana basis. De basiskostprijs van deze retraite (voeding, onderdak en bijkomende kosten bedraagt € 65 per overnachting. € 195,-voor de hele retraite, 3 nachten. Dana betekent vrijgevigheid, je kan zelf bepalen wat je wilt geven voor je deelname aan deze retraite. De begeleiding en het werk van de vrijwilligers zijn ook op basis van dana (vrijwillige gift).
Aanvang: 
donderdag, 31 januari, 2019
Starttijd: 
Start 15.30 uur. Inloop vanaf 14.00 uur.
Eind: 
zondag, 3 februari, 2019
Eindtijd: 
Zondag 11 uur, voor het middagmaal.
Gebouw: 
Internationaal Theosofisch Centrum
Adres: 
Meentweg 9
Postcode: 
1411GR
Plaats: 
Naarden

Meer informatie en aanmelden

Contact: 
Chris van der Velden & Christianne Moussault
Telefoon: 
0641365516 (voicemail)
Organisatie: 
Sangha Metta
Deze cursus wordt geleid door:

Inez Roelofs (1943) werd na een leerschool van ongeveer vijftien jaar dhamma beoefening, als kok en organisator bij Sangha Metta, assistent leraar en in 2016 leraar. In haar werkzame leven was ze therapeut, supervisor en trainer. Ze is praktisch, humoristisch en direct. Ze vertrouwt op de directe ervaring. Metta en diversiteit zijn haar dierbaar. Ze begeleidt naast Vipassana ook themaretraites zoals, vrouwen die regie nemen, ouder worden, leven dood en bevrijding. Haar meditatieleraren zijn Jotika Hermsen. Eerw. Sujiva en Gregory Kramer. Ze is ook Insight Dialogue begeleider en deze meditatie in relatie, verdiept haar vaardigheid om de Dhamma in het dagelijkse leven te integreren.

Nynke Humalda (1954) is een lerares die de Dhamma grondig onderzoekt zowel in theorie als in de praktijk van de meditatie. Haar leraren zijn Jotika Hermsen, Eerw. Sujiva en Gregory Kramer. Door de keuze van leraar zijn, is de verbinding met Boeddha, Dhamma, Sangha gegroeid. Ze is betrouwbaar, eerlijk en hartelijk. Nynke ’s hart ligt bij retraites in omgaan met lijden en dood. Dit doet ze ook in het dagelijks leven als maatschappelijk werker/tekentherapeut en in het ‘zijn’ met stervenden. Door Insight dialogue is de Dhamma een inter-persoonlijke ervaring geworden met aandacht ook voor diversiteit. Insight dialogue maakt de vormgeving van Vipassana meervoudig