Vrouwen, die regie nemen in leven en werk

Vipassana en Insight dialogue

Hoe kan regie nemen ons leven verrijken als het gaat om verschillen tussen mensen, bijv. sekse; kleur; klasse. Hoe gaan we daar mee om? Kunnen we daar van genieten?
We laten het licht van de Dhamma (leer van de Boeddha) hierop schijnen. Dat doen we door de beoefening van Vipassana meditatie in stilte (loop- en zit-meditatie) en Insight Dialogue (meditatie hardop in dialoog). Voor beginners en gevorderden.

Leraren: 
Inez Roelofs en Nynke Humalda
Taal: 
Nederlands
Kosten: 
De retraites van Sangha Metta zijn op Dana basis. Zie link voor het Dana beleid van Sangha Metta. De basis kostprijs van deze retraite (voeding, onderdak en bijkomende kosten) bedraagt € 65 per overnachting. (voor het hele weekend, 3 nachten is dat € 195,-) Dana betekent vrijgevigheid, je kan zelf bepalen wat je wil geven voor je deelname aan deze retraite. Je kan je gift voorafgaand aan de retraite overmaken of op de laatste dag van de retraite. Er zal een pin apparaat aanwezig zijn om een bank betaling mogelijk te maken. De begeleiding en het werk van de vrijwilligers zijn ook op basis van Dana (vrijwillige gift).
Op de laatste retraitedag is het mogelijk te geven aan leraren en vrijwilligers. Sangha Metta doet haar best alle yogi’s op een 1 persoonskamer te huisvesten. Dit is niet altijd mogelijk. Is er een reden waarom je een kamer alleen nodig hebt, geef dat dan aan op je registratie formulier.
Aanvang: 
donderdag, 31 oktober, 2019
Starttijd: 
15.30 uur, vanaf 13.30 uur welkom.
Eind: 
zondag, 3 november, 2019
Eindtijd: 
12.30 na de lunch
Gebouw: 
Naarden (International Theosophical Centrum
Adres: 
Meentweg 9
Postcode: 
1411 GR
Plaats: 
Naarden

Meer informatie en aanmelden

Contact: 
Chris van der Velden
Telefoon: 
06-41365516 (voicemail)
Organisatie: 
Sangha metta

Geschiedenis:
In 1997 werd door Jotika Hermsen, Ina Wind en Jan Andrea een basis gelegd voor bijeenkomsten over spiritueel leiderschap. Deze bijeenkomsten waren de basis voor de weekenden van nu.

Deze cursus wordt geleid door:
Inez Roelofs

Inez Roelofs (1943) is sinds 2 jaar meditatielerares na een lange periode van assistent leraar bij Sangha Metta. Ze vertrouwt op de Dhamma in de directe ervaring. Ze was kok bij Sangha Metta. Daarna de organisatie van de retraites. Een lange leerschool van Dhamma beoefening in het dagelijks leven en toch in een stille omgeving. Ze is praktisch, humoristisch, direct en Metta en diversiteit is dierbaar Ze begeleidt naast Vipassana ook themaretraites.In haar werkzame leven was ze therapeut, supervisor en trainer. Haar meditatieleraren zijn Jotika Hermsen( al heel lang), Eerw. Sujiva en Gregory Kramer. Ze is ook Insight Dialogue begeleider en deze meditatie in relatie brengt haar nog meer in contact in het dagelijks leven.

Nynke Humalda

Nynke Humalda (1954)is een lerares die de Dhamma grondig onderzoekt zowel in theorie als in de praktijk van de meditatie. Haar leraren zijn Jotika Hermsen, Eerw. Sujiva en Gregory Kramer. Door de keuze van leraar zijn, is de verbinding met Boeddha, Dhamma, Sangha gegroeid. Ze is betrouwbaar, eerlijk en hartelijk. Nynke ’s hart ligt bij retraites in omgaan met lijden en dood. Dit doet ze ook in het dagelijks leven als maatschappelijk werker/tekentherapeut en in het ‘zijn’ met stervenden. Door Insight dialogue is de Dhamma een interpersoonlijke ervaring geworden met aandacht voor diversiteit. Insight Dialogue maakt Vipassana compleet.