Waarheid door directe ervaring

Vipassana winterretraite deel 2

Waarheid door directe ervaring.
Door het op eigen kracht ervaren van wat werkelijk is, ontstaat vertrouwen in het werken met deze methode. Een intensieve Vipassana retraite op basis van een vergelijking van verschillen en overeenkomsten tussen concentratie en inzicht. Deze retraite is onderdeel van de 'Sangha Metta Winterretraite' maar kan goed als zelfstandige retraite gedaan worden.
Voor ervaren en niet zo ervaren yogi’s.

Leraren: 
Henk van Voorst en Inez Roelofs
Taal: 
Nederlands
Kosten: 
De retraites van Sangha Metta zijn op Dana basis. Zie link voor het Dana beleid van Sangha Metta. De basis kostprijs van deze retraite (voeding, onderdak en bijkomende kosten) bedraagt € 65 per overnachting. (voor het hele weekend, 6 nachten is dat € 390,-) Dana betekent vrijgevigheid, je kan zelf bepalen wat je wil geven voor je deelname aan deze retraite. Je kan je gift voorafgaand aan de retraite overmaken of op de laatste dag van de retraite. Er zal een pin apparaat aanwezig zijn om een bank betaling mogelijk te maken. De begeleiding en het werk van de vrijwilligers zijn ook op basis van Dana (vrijwillige gift). Op de laatste retraite dag is het mogelijk te geven aan leraren en vrijwilligers.
Aanvang: 
dinsdag, 21 januari, 2020
Starttijd: 
16.00 uur. Inloop van af 14.00 uur.
Eind: 
maandag, 27 januari, 2020
Eindtijd: 
13.00 na de lunch.
Gebouw: 
Naarden (International Theosophical Centrum
Adres: 
Meentweg 9
Postcode: 
1411 GR
Plaats: 
Naarden

Meer informatie en aanmelden

Contact: 
Chris van der Velden
Telefoon: 
06-41365516 (voicemail)
Organisatie: 
Sangha metta

Bij deze retraite kom je op een gedeeld, tweepersoonskamer. Alleen bij Noodzaak zijn tien eenpersoonskamers beschikbaar. Is er een reden waarom je een kamer alleen nodig hebt, geef dat dan aan op je registratie formulier.

Deze cursus wordt geleid door:
Henk van Voorst

Henk van Voorst beoefent Vipassana meditatie sinds 1976. Eerst een retraite in Kandubodha (Sri Lanka) met U Seevali thera, (Mahasi). Meteen daarna een 10-daagse retraite met Goenka in Igatpuri (India). In Nederland leerling van de eerwaarde Mettavihari, (Mahasi). Onderricht van vele aziatische en westerse leraren. Op dit moment zijn leraren, Bhante Sujiva, brother Dassana (beide Mahasi) en Shaila Catherine (Pa Auk en Mahasi). Waarvan Bhante Sujiva de belangrijkste is.

Meer informatie: Vipassana Utrecht, Sangha Metta.

Inez Roelofs

Inez Roelofs beoefent Vipassana meditatie in de lijn van Mahasi Sayadaw, Mettavihari, Jotika Hermsen, sinds 1990. Eerst 15 jaar als retraite-kok en organisator; groeiend naar assistent leraar en steeds meer bewust van de Dhamma door te willen geven en spirituele vriend willen zijn. Sinds 2016 lerares vipassana. Andere leraren op haar pad zijn: Eerw. Sujiva; Broeder Dassana voor vipassana. Voor Insight Dialogue Gregory Kramer; Phillis Hicks en Bart van Melik. Abbhidhamma van Ayya Agganyani. Haar roots liggen in diversiteit en eenheid tussen mensen.