Wijs en liefdevol ouder worden

DEZE RETRAITE GAAT NIET DOOR IVM HET CORONA VIRUS

Vipassana en Insight Dialogue

Ouder worden slaat barsten in onze illusie dat we de werkelijkheid kunnen toesnijden op onze eigen maat. Onze uitdaging is leren omgaan met de voortdurende verandering die we tegen komen, in lichaam en geest. De vrijheid ontdekken die diep verborgen ligt in acceptatie en de grootsheid ervaren van een leven in toewijding.
We gaan er voor in deze retraite over ouder worden.

Begeleider(s): 
Jotika Hermsen, Inez roelofs en Peter Baert
Taal: 
Nederlands
Kosten: 
Deze retraite is volledig op danabasis. Dana betekent vrijwillig geven. Kijk op de website van Sangha Metta voor meer informatie. De feitelijke kosten voor voeding en onderdak zijn E65 per nacht. Er is een pinautomaat aanwezig. Aan het eind van de retraite staan de danamandjes voor begeleiding en vrijwilligers onder de Boeddha tafel.
Aanvang: 
zondag, 3 mei, 2020
Starttijd: 
16.00 uur, inloop 14.00 uur.
Eind: 
zaterdag, 9 mei, 2020
Eindtijd: 
12.30 uur na de lunch
Gebouw: 
Naarden (International Theosophical Centrum
Adres: 
Meentweg 9
Postcode: 
1411 GR
Plaats: 
Naarden

Meer informatie en aanmelden

Contact: 
Chris van der Velden
Telefoon: 
06-41365516 (voicemail) Sangha Metta
Organisatie: 
Sangha metta
Deze cursus wordt begeleid door:
Jotika Hermsen

Jotika Hermsen, in haar arbeidzaam leven docente theologie en agogie, heeft vele jaren geleefd als katholieke non en is in 1992 ingewijd als boeddhiste met acht leefregels. Sinds die tijd begeleidt ze boeddhistische retraites in binnen- en buitenland. Ze is verantwoordelijk voor de retraites van Sangha Metta.

Inez Roelofs

Inez Roelofs beoefent Vipassana meditatie in de lijn van Mahasi Sayadaw, Mettavihari, Jotika Hermsen, sinds 1990. Eerst 15 jaar als retraite-kok en organisator; groeiend naar assistent leraar en steeds meer bewust van de Dhamma door te willen geven en spirituele vriend willen zijn. Sinds 2016 lerares vipassana. Andere leraren op haar pad zijn: Eerw. Sujiva; Broeder Dassana voor vipassana. Voor Insight Dialogue Gregory Kramer; Phillis Hicks en Bart van Melik. Abbhidhamma van Ayya Agganyani. Haar roots liggen in diversiteit en eenheid tussen mensen.