Wijze intentie in een veranderende wereld - Insight Dialogue en Inzichtmeditatie

Insight Dialogue en Inzichtmeditatie

Voortdurend verhouden we ons tot veranderingen die we tegenkomen in onszelf en in de wereld. In deze retraite zal er ruimte zijn om stil te staan bij jezelf en om samen te exploreren hoe onze intenties richting kunnen geven aan het omgaan met uitdagingen. Hoe draagt onze intentie bij aan rust, tevredenheid en compassie? In de prachtige omgeving van Cadzandië biedt deze retraite gelegenheid voor individuele en gezamenlijke oefening en verdieping van je meditatie.

Begeleider(s): 
Bart van Melik, Riët Aarsse, Dorine Esser
Taal: 
Nederlands
Kosten: 

€ 375 voor een éénpersoonskamer, € 319 voor een tweepersoonskamer, gedeeld met iemand van je eigen bubbel. Volpension, inclusief 3 vegetarische maaltijden. Deze bijdrage is exclusief donatie aan de begeleiders.

Aanvang: 
vrijdag, 23 juli, 2021
Starttijd: 
We beginnen met gezamenlijke lunch om 12.30 uur. Start retraite om 15.00 uur.
Eind: 
dinsdag, 27 juli, 2021
Eindtijd: 
De Insight Dialogue retraite eindigt om 12 uur zondag, daarna gaan we door in stilte en op dinsdag eindigt de retraite om 16 uur.
Gebouw: 
Cadzandië
Adres: 
Vierhonderdpolderdijk
Plaats: 
Cadzand

Meer informatie

Contact: 
Heidi Rommens

In deze retraite begeleiden Bart en Riët de eerste drie dagen Insight Dialogue. Van zondagmiddag tot dinsdag begeleiden Riët en Dorine de inzichtmeditatie. Na de dagen van insight dialogue beoefening zijn die dagen gericht op stilte, integratie en verdieping. Op deze webpagina staan de bio's van Bart en Riët, kijk voor achtergrondinfo over
Doine Esser svp op: https://inzichtmeditatieantwerpen.be/over-ons/.

Deze retraite wordt begeleid door:
Bart van Melik
Bart van Melik geeft sinds 2009 les in Insight Dialogue en individuele inzichtmeditatie. Zijn specifieke focus is het werken met diverse groepen. Sinds 2007 studeert hij bij Gregory Kramer en de Insight Dialogue Teaching Community en hij heeft het Spirit Rock/Insight Meditation Society's Teacher Training Program volbracht. Gepassioneerd voor het ondersteunen van mensen bij het vinden van nieuwe manieren om met stressvolle levensomstandigheden om te gaan, brengt Bart meditatiebeoefening naar diverse groepen, hij geeft o.a. les aan de Insight Meditation Society, in jeugdgevangenissen en openbare scholen in NYC. Bart woont in New York City waar hij regelmatig Insight Dialogue aanbiedt bij New York Insight.
Riët Aarsse
Riët Aarsse geeft les in inzichtmeditatie, Insight Dialogue en ook mettameditatie heeft haar hart. Ze is verbonden aan de Insight Dialogue community en werkt in een groep die wegen onderzoekt om racisme te beëindigen ook in meditatieve settingen. Met een eigen indische achtergrond verwelkomt ze nadrukkelijk mensen met een niet-westerse achtergrond. Ze neemt de oude oosterse wijsheid van het boeddhisme als basis voor een hedendaagse kijk om onszelf te ontwikkelen tot vrije, tevreden en vreedzame mensen. Ze is initiator van Amsterdam Inzichtmeditatie en aangesloten bij het collectief van retraitebegeleiders vipassana.nu. Riët werkte als onderzoekspsycholoog (Phd) en kwaliteitsmanager in de jeugdzorg, GGZ en verslavingszorg. Haar leven draait om studie, oefening en delen van dhamma-inzichten.