Zesdaagse vipassana retraite in voormalig klooster de Weijst

Milde aandacht, ook voor hindernissen

Tijdens deze retraite oefenen wij milde aandacht voor wat zich aandient, inclusief "hindernissen".

Begeleider(s): 
Chris Grijns en Ria Kea. Zij maken deel uit van het lerarencollectief Vipassana.nu
Taal: 
Nederlands
Kosten: 

€ 598,50. De begeleiders ontvangen geen salaris. Daarom is er de mogelijk tot dana (vrijwillige donatie voor hen).

Aanvang: 
zondag, 27 oktober, 2024
Starttijd: 
15.30 uur
Eind: 
vrijdag, 1 november, 2024
Eindtijd: 
14.00 uur
Gebouw: 
De Weijst
Adres: 
Pater Petrusstraat 21
Postcode: 
5423 SV
Plaats: 
Handel (Noord-Brabant)

Meer informatie

Contact: 
Chris Grijns
Telefoon: 
06 23242364

Milde aandacht begint met de bereidheid je open te stellen en te weten wat je ervaart, zonder dat te willen veranderen. We oefenen vanuit een welwillende, ontvankelijke houding en verbinden ons met de veranderlijke aard van de natuur.
Soms kom je tijdens het mediteren zogenaamde "hindernissen" tegen, bijvoorbeeld in de vorm van verlangen, verzet of onrust. Deze kunnen waardevolle aanknopingspunten vormen voor de verdieping van het meditatieproces. Als je ook hier met mildheid bij kunt stilstaan, zal de opmerkzaamheid groeien en kan er ruimte komen voor nieuwsgierigheid, vreugde, kalmte, compassie en innerlijke vrede.

Deze retraite wordt begeleid door:
Ria Kea
Ria Kea beoefent vipassana- en mettameditatie sinds 1998 bij oosterse en westerse leraren. Vanaf 2008 volgt zij jaarlijks zes- tot achtweekse retraites bij Joseph Goldstein, Carol Wilson, Sally en Guy Armstrong (IMS, Verenigde Staten). Van Charles en Patricia Genould leerde zij vipassana te combineren met mettameditatie. Zij volgde Insight Dialogue bij Gregory Kramer en Mindful Communication bij Susan Gillis Chapman. Sinds vele jaren begeleidt zij vipassana- en mettaretraites, en een meditatiegroep in Amsterdam. www.riakea.nl
Chris Grijns
Chris: "Na vipassanaretraites in Gaia House, begeleiding in Amsterdam door monnik Mettavihari, Jotika Hermsen en Frits Koster, volgden langere retraites bij andere leraren, ook in Thailand en Birma. Tom Lathouwers liet mij kennis maken met de C’han-traditie. Het proces van aandacht belichamen, het hart openen, er telkens weer bij zijn, biedt me verbondenheid en ruimte. Deze ervaring, en een leertraject bij Bodhi College, inspireert om de Dhamma door te geven tijdens meditatieavonden, introductiecursussen en retraites. Ook bied ik mindfulness- en compassietrainingen." www.mindfulwerken.nl
AANMELDEN / CONTACT
Gebruik dit formulier om u aan te melden voor bovenstaande retraite. Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom.

In geval van aanmelding bij een SIM retraite alstublieft ook de volgende informatie:

Uw meditatie-ervaring in het kort: methode(s), waar, bij wie, sinds hoe lang en bijvoorbeeld regelmaat.

Medisch/psychische factoren kunnen de meditatiepraktijk beïnvloeden en vice versa. Als u deze vraag met JA beantwoord zal de organisator hierover contact met u opnemen.

“Ik geef me op voor de bovengenoemde retraiteperiode en neem me voor me zo veel mogelijk aan de retraiteregels te houden. Ik weet dat als ik bepaalde oefeningen - om welke reden dan ook - niet kan of niet wil doen, dat ik op geen enkele wijze verplicht ben deze oefeningen te doen. Ik weet ook dat ik de begeleider niet verantwoordelijk kan stellen voor letsel als gevolg van deze oefeningen.”
Tenslotte weet ik dat ik deelneem onder de Algemene Voorwaarden die gelden voor SIM retraites.