Zondagmiddagmeditatie Amsterdam

Mudita - medevreugde

Het oefenen van vriendelijkheid en vreugde is een krachtige methode, die allerlei vormen van stress en ongemak te lijf gaat. Onze geest vergelijkt onszelf automatisch met anderen. Niets menselijker dan dat, maar het voelt vaak niet zo fijn. Als anderen iets hebben wat we zelf willen hebben, kan er jaloezie ontstaan of frustratie, terwijl we toch heel weldenkende wezens zijn. De weldaad van vreugde kan de omgang met onszelf en anderen een stuk soepeler maken.

Begeleider(s): 
Riët Aarsse en Chris Grijns
Taal: 
Nederlands
Kosten: 

€7,50 + mogelijkheid om dana te beoefenen

Aanvang: 
zondag, 7 mei, 2023
Starttijd: 
Inloop vanaf 14.30 uur, start om 15.00 uur
Eind: 
zondag, 7 mei, 2023
Eindtijd: 
17 uur
Gebouw: 
WG-terrein, Grote Zaal
Adres: 
Ketelhuisplein 41 (hoek Anna Sprenglerstraat)
Postcode: 
1054 RD
Plaats: 
Amsterdam

Meer informatie

Contact: 
Amsterdam Inzichtmeditatie

Deze middag gaan we oefenen met aspecten van vreugde. Vreugde is het pad, hier en nu. Wees welkom om samen te mediteren. Er zal uitwisseling mogelijk zijn en we zullen een korte dhammatalk geven. Graag aanmelden via https://www.amsterdaminzichtmeditatie.nl/agenda/maandelijkse-zondagmidda...

Deze retraite wordt begeleid door:
Riët Aarsse
Riët begeleidt inzichtmeditatie, mettameditatie en Insight Dialogue en geeft verdiepingscursussen, in theorie en oefening. Ze is initiator van Amsterdam Inzichtmeditatie en aangesloten bij het collectief van retraitebegeleiders vipassana.nu. Daarnaast is ze leraar Insight Dialogue leraar met Gregory Kramer, Phyllis Hicks, Bart van Melik als mentoren. Het verbinden van westerse inzichten en oosterse wijsheden is haar passie en het pad van ethiek, kalmte, wijsheid en compassie de basis. Het pad van ontwaken, het achtvoudige pad, (of zoals Gregory Kramer het noemt: A Whole Life Path) betekent loslaten en steeds opnieuw met frisse ogen kijken naar wat hier en nu is. Dat leidt naar verstilling, compassie en wijsheid.
Chris Grijns
Na vipassana retraites in Gaia House, ontdekte zij in 1998 Buddhavihara in Amsterdam en mediteerde hier bij monnik Mettavihari, Jotika Hermsen, Frits Koster. Er volgden langere retraites bij andere leraren, ook in Thailand en Birma. Bij Tom Lathouwers proefde zij iets van de C’han traditie. Het proces van aandacht belichamen, het hart openen, telkens weer erbij zijn, biedt verbondenheid en ruimte in haar leven. Deze ervaringen en het leertraject bij Bodhi College inspireert haar om de Dhamma door te geven tijdens meditatieavonden, introductie cursus, retraites. Frits Koster en Akincano Weber zijn supervisor op dit pad.